Zvýšení bezpečnosti při operacích robotického ramene – Zajištění bezpečnosti s řadou QCE

Zvýšení bezpečnosti při operacích robotického ramene – Zajištění bezpečnosti s řadou QCE

Shrnutí

Naším zákazníkem je globální společnost zabývající se průmyslovou automatizací specializující se na poskytování efektivních řešení robotických ramen pro různá průmyslová odvětví.

Zákazník pozadí
Naším zákazníkem je globální společnost zabývající se průmyslovou automatizací specializující se na poskytování efektivních řešení robotických ramen pro různá průmyslová odvětví.
Výzva
S rostoucí úrovní automatizace našly robotické paže široké uplatnění ve výrobě a logistice. Výzvou, která tento růst doprovází, je však to, jak zajistit bezpečnost těchto operací robotických paží a předejít potenciálním nehodám a zraněním. Zákazník potřeboval inovativní řešení pro zvýšení bezpečnosti operací robotického ramene při zachování vysoké efektivity výroby.
Řešení
Zákazníkovi jsme doporučili bezpečnostní světelné závěsy řady QCE, speciálně navržené pro zvýšení bezpečnosti operací robotického ramene. Řada QCE vytváří neviditelnou bariéru pomocí infračervených paprsků, které pokrývají nebezpečné oblasti robotické paže.
Pokud osoba nebo předmět vstoupí do této bariéry, systém okamžitě spustí bezpečnostní reakci, zastaví nebo zpomalí robotické rameno, aby se předešlo nehodám.
Bezpečnostní mřížky pro průmysl zvyšující bezpečnost při operacích robotických ramen
Proces implementace:
Náš profesionální tým úzce spolupracoval se zákazníkem na instalaci přizpůsobeného systému bezpečnostní světelné závory řady QCE na základě konfigurací robotického ramene a požadavků aplikace. Tyto bezpečnostní světelné závěsy byly přesně umístěny kolem pracovní oblasti robotických ramen, aby byla zajištěna bezpečnost jak operátorů, tak zařízení.
Výsledek:
Zákazník úspěšně zlepšil bezpečnost operací robotických ramen a snížil rizika potenciálních nehod. Aplikace řady QCE jim umožnila bezpečně obsluhovat robotická ramena ve vysoce automatizovaných prostředích, což přispělo ke zvýšení efektivity výroby.
Závěr
Bezpečnostní světelné závory řady QCE poskytly zákazníkovi spolehlivý prostředek ke zvýšení bezpečnosti operací robotického ramene.
Tento případ ukazuje, jak zavedení pokročilé bezpečnostní technologie nejen zlepšuje bezpečnost, ale také zvyšuje efektivitu výroby a poskytuje zákazníkům inovativní řešení.
představované výrobky
Řada QSA|Vícestranná ochrana přístupu|DADISICK
Rozteč paprsků: 80 mm Počet optických os: 10 Ochranná výška: 720 mm Výstupy Safety Curtain (OSSD):2 PNP
QO10-20-180-2BB|Floating Blanking|DADISICK
Rozteč paprsků: 20 mm Počet optických os: 10 Výška ochrany: 180 mm Výstupy pro bezpečnostní závěsy (OSSD): 2 PNP
OX-W3|Bezpečnostní dveřní spínač s funkcí zamykání|DADISICK
Používá se pro monitorování míst, jako jsou bezpečnostní dveře a okna.
Vyhýbání se překážkám na 20 m – laserový skenovací radar – DADISICK
20m vzdálenost, Technika, která využívá laserový paprsek k měření vzdálenosti a vytváření podrobných map objektů a prostředí.